ukončit historii
Titulek pro tisk

Shakespearovské slavnosti se blíží, vstupenky mizí z předprodeje

Shakespearovské slavnosti se blíží,

vstupenky mizí z předprodeje

Lákavé herecké obsazení i hezké květnové počasí způsobilo, že představení Zkrocení zlé ženy, hlavní novinka letošních Shakespearovských slavností, jsou už v Praze, Brně i Ostravě téměř vyprodána: Premiéra hry s Tatianou Vilhelmovou v roli Kateřiny a Romanem Zachem v úloze Petruchia přitom bude až 29. června v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu. Slavnosti však letos nabízejí ještě dalších sedm her včetně pražské premiéry slovensko-české komedie Oko za oko s Ivanou Jirešovou, Martinem Trnavským a Richardem Stankem. Koncem června se na Pražském hradě odehraje Shakespearův dětský den, v Ostravě zase chystají v červenci třídenní herecký workshop ve spolupráci s Londýnskou metropolitní univerzitou. Na programu je letos 139 představení. Generálním partnerem je skupina PPF.

Podle pořadatelů z AGENTURY SCHOK vzali letos diváci Ticketportal doslova útokem: V Brně se 3000 vstupenek na Zkrocení zlé ženy prodalo během prvních osmi hodin, v Ostravě lístky zmizely dokonce už za 20 minut po zahájení předprodeje. Obdobná situace nastala i v Praze, kde je i díky rekordnímu zájmu o „Zkrocenku“ celý festival téměř z poloviny zaplněn. Pořadatelé však upozorňují, že bude i nadále z čeho vybírat. Vypravit se lze na hry, které byly podobně vyprodány loni a předloni. V létě se v prodeji ještě objeví i některé nevyzvednuté rezervace.

„Kromě nové hry Oko za oko bych pražským divákům určitě doporučil Jindřicha IV. s Janem Dolanským, Norbertem Lichým a Ladislavem Mrkvičkou, vstupenky lze stále sehnat i na Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou,“ říká umělecký ředitel festivalu Libor Gross z pořádající AGENTURY SCHOK. V Ostravě lze vedle Jindřicha IV. zajít třeba na Macbetha s Veronikou Freimanovou v roli Lady Macbeth. Vstupenky jsou tu zatím i na loni výborně přijatého Romea a Julii s Terezou Dočkalovou, Markem Holým a Jitkou Smutnou. I brněnský Špilberk s hledištěm o tisíci místech stále nabízí lístky ve všech cenových hladinách.

„Vystupovat pod širým nebem mě baví už kvůli výjimečnému fluidu letních produkcí na starých hradech a také kvůli adrenalinu, který pod širým nebem pokaždé zažívám: Hrát venku totiž znamená poprat se nejen s postavou, ale i s okolními zvuky a ruchy,“ říká Ladislav Mrkvička, který v Jindřichovi IV. ztělesňuje titulní roli starého krále. „Na slavnosti se těším už kvůli Bolkovi Polívkovi v roli Falstaffa, který nejen mě, ale hlavně diváky dokáže vždycky spolehlivě rozesmát,“ doplňuje Simona Stašová. Ta bude coby paní Pažoutová ve Veselých paničkách windsorských už potřetí odolávat Falstaffovým návrhům.

Vedle divadla je možné koupit lístky také na Shakespearův dětský den: Putování po stopách shakespearovského herce bude určeno starším a mladším dětem a odehraje se v Nejvyšším purkrabství na Pražském hradě ve dnech 27. a 28. června. Na děti tu bude čekat výtvarná, loutková, taneční i šermířská dílna, živá hudba a také herci a herečky v kostýmech postav ze slavných Shakespearových her, kteří budou děti na jejich dobrodružné cestě provázet. Celé nádvoří se tak změní v jedno velké setkávání, zkoušení a hraní si.

Více informací o letošním programu, cenách vstupenek a možných slevách najdete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz


> zpráva ke stažení zde [PDF 38 kB]30.05.2011

PRESS

02.09.2011  -  Shakespearovské slavnosti končí, vidělo je 81 tisíc diváků, PDF
15.08.2011  -  Shakespearovské slavnosti jdou do finále, diváky chladnější léto neodrazuje, PDF
28.07.2011  -  Do Prahy přijíždí Oko za oko, Shakespearova komedie o řízení státu, PDF
22.07.2011  -  Pražský hrad ovládnou milostná dramata W. Shakespeara, PDF
18.07.2011  -  Shakespearovské slavnosti znovu uvedou Jindřicha IV., hru o přátelství a politice, PDF
12.07.2011  -  Václav Havel poslal Táně Vilhelmové danajský dar – svou knihu v gruzínštině, PDF
11.07.2011  -  Veselé paničky s Polívkou a Stašovou opět na Shakespearovských slavnostech, PDF
21.06.2011  -  Shakespearovské slavnosti poprvé nabídnou dětský den, PDF
07.06.2011  -  Letní shakespearovské slavnosti 2011 - hlavní tisková zpráva, PDF
30.05.2011  -  Shakespearovské slavnosti se blíží, vstupenky mizí z předprodeje, PDF
15.04.2011  -  Shakespearovské slavnosti zahajují předprodej, PDF

Tiskové informace a mediální servis LSS 2011:

Magdalena Bičíková
Jana Bryndová

Kontakt: magdalena@shakespeare.cz

Fotografie ke stažení

Fotografie ke stažení najdete v sekci FOTOGALERIE – na vybraný obrázek klikněte 2x a rozbalí se v tiskové kvalitě. K fotografii prosím uveďte vždy kredit (popisek se jménem autora a vyfotografovaných osob je uveden nad každým snímkem), pro účely propagace festivalu je repro snímku zdarma.

AKTUÁLNĚ:




HLEDAT




GOOGLE PŘEKLADAČ: