ukončit historii
Titulek pro tisk

Do Prahy se v červenci vrátí Veselé paničky windsorské

PRESS

Do Prahy se v červenci vrátí Veselé paničky windsorské

Komedie Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela rozšiřuje od pátku 2. července pražský program Letních shakespearovských slavností. Ty budou v červenci v Praze probíhat na dvou scénách: vedle Nejvyššího purkrabství Pražského hradu, kde se až do 17.7. hraje novinka Jindřich IV., je to už čtvrtým rokem i nádvoří Hudební fakulty AMU na Malostranském náměstí 13.  Veselé paničky windsorské tam budou k vidění až do 26. 7.. Vstupenky v cenách 280, 540, 790 a 990 Kč prodává Ticketportal.

Jak uvádí mluvčí slavností Magdalena Bičíková, loňský divácký hit s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou je na Malé straně naplánován na jednadvacet večerů. Ve druhé polovině srpna bude hra šestkrát uvedena i na první scéně festivalu na Pražském hradě. „Společně s nově nastudovaným Jindřichem IV. patří i letos Paničky k nežádanějším titulům a hezké počasí zájem o vstupenky ještě zvyšuje – i proto všem zájemcům radíme lístky zakoupit co nejdřív,“ uvedla Bičíková.

„Komedie mám rád, protože v nich často zajiskří víc pravdy a moudrosti než v tragédiích, které nám obvykle předkládají pravdy dávno známé,“ řekl režisér Jiří Menzel o Paničkách windsorských, zábavné hře o ženském důvtipu a hloupé mužské žárlivosti.

V roli bonvivánského rytíře Falstaffa uvidíme stejně jako loni Bolka Polívku, důvtipnou paní Pažoutovou ztvární Simona Stašová, její spikleneckou přítelkyni, paní Brouzdalovou, hraje Eva Režnarová.

„Paní Pažoutová je roztomilá panička, která se v životě mírně nudí a vítá proto každý lechtivý impulz k pobavení,“ říká Simona Stašová. Podle ní se obě přítelkyně rády zasmějí, zejména na účet mužů – a právě v tom jim svůdcovský návrh rytíře Falstaffa skvěle padne do noty.

“Pokud jde o spolupráci s Jiřím Menzelem, vzpomenul bych památná slova brněnského režiséra Kaloče, který říkal, že herec a režisér jsou jako dva břehy - čím blíže jsou si, tím je proud bystřejší,“ uvedl Bolek Polívka.

Režisér Jiří Menzel absolvoval s herci celkem pět oprašovacích zkoušek, včetně čtvrteční generálky. Obsazení hlavních a středně velkých rolí zůstalo nezměněno: největší přeobsazování proběhlo v rolích elfů a víl, kde na místa některých odrostlejších dětí z přípravky Kühnova dětského sboru nastoupili jejich menší kolegové.   

Po Paničkách windsorských a Jindřichovi IV. to bude Komedie omylů s Martinem Pechlátem, Filipem Rajmontem a Jitkou Čvančarovou,  uváděná od 20. července v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Více na www.shakespeare.cz

Vstupenky prodává Ticketportal – www.ticketportal.cz


> zpráva ke stažení zde [PDF 36 kB]02.07.2010

PRESS

04.09.2010  -  Shakespearovské slavnosti končí, vidělo je 78.000 diváků, PDF
29.07.2010  -  Pražský hrad ovládne o víkendu Romeo a Julie, za nimi přijde Macbeth a Britové, PDF
19.07.2010  -  Komedie omylů bude na Pražském hradě letos naposledy, PDF
02.07.2010  -  Do Prahy se v červenci vrátí Veselé paničky windsorské, PDF
17.06.2010  -  English will once again resound at the Summer Shakespeare Festival, PDF
08.06.2010  -  Letní shakespearovské slavnosti 2010 - hlavní tisková zpráva, PDF
27.05.2010  -  Na Shakespearovských slavnostech opět zazní angličtina, PDF
19.04.2010  -  Shakespearovské slavnosti zahajují prodej, novinkou bude Jindřich IV., PDF

Tiskové informace a mediální servis LSS 2010:

Magdalena Bičíková
Jana Bryndová

Kontakt: magdalena@shakespeare.cz

Fotografie ke stažení

Fotografie ke stažení najdete v sekci FOTOGALERIE – na vybraný obrázek klikněte 2x a rozbalí se v tiskové kvalitě. K fotografii prosím uveďte vždy kredit (popisek se jménem autora a vyfotografovaných osob je uveden nad každým snímkem), pro účely propagace festivalu je repro snímku zdarma.

HLEDAT