ukončit historii
Leoš Noha (Šťovíček), Petr Čtvrtníček (Puškvorec), Mnoho povyku pro nic, 2014, zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Pavel Mára
PPF - GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

českyEnglish version

Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti startuje po Velikonocích – 22. dubna. Letošní premiérou bude komedie Mnoho povyku pro nic v režii Jiřího Menzela.

Tisková zpráva, dne 15. dubna 2014

Rok 2014 je z pohledu příznivců díla Williama Shakespeara rokem jubilejním. Letos uplyne 450 let od narození tohoto výjimečného dramatika. Pořadatelé Slavností věnují Shakespearovi k narozeninám premiéru komedie MNOHO POVYKU PRO NIC, kterou připravuje na 24. června režisér JIŘÍ MENZEL. Připomínkou jedinečného výročí bude též hostování londýnského divadla GLOBE, které do Čech zavítá díky spolupráci Prague Shakespeare Company a Letních shakespearovských slavností a které ve dvou večerech (25. a 26. června) představí na Pražském hradě inscenaci HAMLET.

Letní shakespearovské slavnosti, jejichž generálním partnerem je již 15 let skupina PPF, uvedou Shakespearovu sváteční komedii Mnoho povyku pro nic ve vlastním nastudování poprvé. V režii Jiřího Menzela se divákům představí Václav Jílek, Petra Horváthová, Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Lenka Zahradnická, Radúz Mácha, Jan Révai, Pavel Nový a další skvělí herci. Jiří Menzel dodává: „Mám pro tuhle Shakespearovu komedii – nekomedii zvláštní slabost. Je rozkošně ukecaná a nepředstírá nijakou zvláštní filosofii, kromě té, že se nic nemá brát vážně. A taky nás poučuje, že na této planetě je ze všech božích tvorů člověk tvorem nejlegračnějším.“

Jiří Menzel není na Slavnostech nováčkem. Režijně je podepsán pod jednou z nejúspěšnějších inscenací v historii Letních shakespearovských slavností, komedií VESELÉ PANIČKY WINDSORSKÉ. Veselé paničky v hlavních rolích s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou vidělo již více než sto tisíc diváků a letos budou na repertoáru rekordní šestou sezonu. Dále se můžeme těšit na loňskou velmi úspěšnou hru SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ režijního tandemu SKUTR (v hlavních rolích Vanda Hybnerová, David Prachař, Hana Vagnerová, Zuzana Stavná, Czongor Kassai a další) či komedii Daniela Špinara ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY (v hlavních rolích Tatiana Vilhelmová / Jana Stryková, Roman Zach, Vojtěch Dyk / Matouš Ruml a další). Již podruhé přijede z Bratislavy na Pražský hrad slovensko-česká komedie DVAJA PÁNI Z VERONY Petera Mankoveckého (v hlavních rolích Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ondrej Kovaľ, Milo Kráľ a další). V Ostravě bude mít premiéru inscenace JAK SE VÁM LÍBÍ, kterou nastuduje s předními ostravskými herci režisér Michal Lang a která zavítá do Prahy na tři červencové večery. Letos naposledy budou mít diváci příležitost zhlédnout inscenaci RICHARD III. v hlavní roli s jedinečným Jiří Langmajerem. V napínavém příběhu jednoho z nejdokonalejších Shakespearových padouchů dále hrají Klára Issová, Karel Dobrý, Simona Postlerová, Kamil Halbich, Eva Salzmannová a další.

Letní shakespearovské slavnosti se konají od 24. června do 6. září a v Praze proběhnou již tradičně na dvou plenérových scénách. V Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí. Slavnosti se dále konají v Brně, Ostravě a Bratislavě. Vstupenky na pražská představení jsou v prodeji již od pondělí 22. dubna v síti Ticketportal. Představení začínají obvykle ve 20:30 a cena vstupenek je od 290 Kč.

Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách vstupenek a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz.

Ilustrační foto ke stažení naleznete zde: Mnoho povyku pro nic - fotogalerie

Generálním partnerem festivalu je skupina PPF.

Hlavní partneři: HOMECREDIT, O2, ČEZ.

Hlavní mediální partneři: Právo, Rádio Impuls, TV Prima.

Mediální partneři: Novinky.cz, Mladá fronta, E15, Euro, Scena.cz, Rádio Rock Zone, Květy, Story.

Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK, spol. s.r.o.


> zpráva ke stažení zde [PDF 43 kB]15. 04. 2014

PRESS


08. 09. 2014
První zářijovou sobotu skončily letošní Letní shakespearovské slavnostiPDF ]

20. 08. 2014
Letošní Letní shakespearovské slavnosti zakončí komedie Mnoho povyku pro nicPDF ]

11. 08. 2014
Letní shakespearovské slavnosti zvou na komedie Zkrocení zlé ženy a Veselé paničky windsorské.PDF ]

17. 07. 2014
Richard III. v podání Jiřího Langmajera na Letních shakespearovských slavnostech letos naposledyPDF ]

01. 07. 2014
Komedie Sen noci svatojánské otevře druhou scénu Letních shakespearovských slavností.PDF ]

24. 06. 2014
Začínají Letní shakespearovské slavnosti 2014PDF ]

10. 06. 2014
Jiří Menzel: Tuto hru pro mě vybral překladatel Martin HilskýPDF ]

15. 04. 2014
Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti startuje tradičně 22. dubnaPDF ]

PRESS KIT LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ 2014 [PDF 2.48 MB]




Tiskové informace a mediální servis LSS 2014:

           Tiskové informace a mediální servis LSS 2013 - Johana a Pavel Turnerovi
Johana Turnerová  johana@turner.cz  +420 606 232 055
Pavel Turnerpavel@turner.cz+420 602 346 315
www.turner.cz

Fotografie ke stažení

Fotografie ke stažení najdete v sekci FOTOGALERIE – na vybraný obrázek klikněte 2x a rozbalí se v tiskové kvalitě. K fotografii prosím uveďte vždy kredit (popisek se jménem autora a vyfotografovaných osob je uveden nad každým snímkem), pro účely propagace festivalu je repro snímku zdarma.

Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti Ticketportal.Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti TICKETPORTAL

FULLTEXT

Skupina PPF, generální partner Letních shakespearovských slavností Home Credit, logo                      O2 Czech Republic a.s., logo                Skupina ČEZ, logo Správa Pražského hradu, logo          Praha, logo         Praha, znak Právo, logo          Rádio Impuls          TV Prima
BMW
Laundryland Knihy Dobrovský, logo Student Agency, logo JCDecaux, logo
MLADÁ FRONTA, logo E15, logo Týdeník Euro, vydavatelství Mladá fronta Scéna.cz, logo RockZone  105,9 Novinky.cz, logo Story, logo Týdeník Květy, logo