ukončit historii
Globe on Tour's Hamlet
PPF - GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

českyEnglish version

Globe on Tour's Hamlet

Představení se hraje v angličtině a má atypická pravidla v případě nepříznivého počasí.

Globe to Globe Hamlet, to je jedna hra, osm herců, dva roky a 205 zemí. Dvě a půl hodiny Shakespearova nejslavnějšího dramatu a jedné z nejslavnějších her v historii divadla odehraje 25. a 26. června během svého turné londýnské divadlo Shakespeare's Globe, společnost pokračující v tradici, kterou před více než čtyřmi stoletími započal sám slavný dramatik.

Prague Shakespeare Company, logo
Agentura SCHOK, pořadatel Letních shakespearovských slavností, logo


Shakespearovo nevyčerpatelné opus magnum o dánském princi Hamletovi, který se po smrti otce vrací domů, aby zde našel svou matku již provdanou za vraha, vlastního strýce, dosazeného sňatkem na trůn, znovu ožívá v podání Shakespeare's Globe jako drama zrady a pomsty, krvavých činů i filozofické reflexe, hluboké tragédie i šibeničního humoru. Představení, které v předchozích letech sklidilo ohlasy po celém světě (od The New York Times až po The Daily Telegraph) dá ožít svým tragickým hrdinům ve dvou večerech 25. a 26. června v krásné atmosféře nádvoří renesanční budovy Nejvyššího purkrabství na Pražském hradě.

"Vyjíždíme s Hamletem na turné, které se vzpírá rozumu i logistickým možnostem, po všech zemích světa. Ano, opravdu po všech. Velice mě těší, že máme možnost odehrát naše představení v úžasných renesančních prostorách Pražského hradu. Celá akce by nebyla možná bez účasti Prague Shakespeare Company a my doufáme, že naše spolupráce s touto dynamickou společností bude pokračovat i v následujících letech," říká Dominic Dromgoole, umělecký ředitel Shakespeare's Globe.



Kolowrat Krakowští, logo
British Embassy Prague, logo


Fotogalerie představení Globe on Tour's Hamlet

Termíny představení - program



William Shakespeare

Hamlet - Globe on Tour's

Režie
Dominic Dromgoole
Bill Buckhurst
Scéna
Jonathan Fensom
Produkce
Bill Barclay

OBSAZENÍ

GERTRUDA A OSTATNÍ
HORACIO / LAERTES / ROSENCRANTZ / GUILDENSTERN
Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti Ticketportal.Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti TICKETPORTAL

FULLTEXT

Skupina PPF, generální partner Letních shakespearovských slavností Home Credit, logo                      O2 Czech Republic a.s., logo                Skupina ČEZ, logo Správa Pražského hradu, logo          Praha, logo         Praha, znak Právo, logo          Rádio Impuls          TV Prima
BMW
Laundryland Knihy Dobrovský, logo Student Agency, logo JCDecaux, logo
MLADÁ FRONTA, logo E15, logo Týdeník Euro, vydavatelství Mladá fronta Scéna.cz, logo RockZone  105,9 Novinky.cz, logo Story, logo Týdeník Květy, logo