ukončit historii
, obr:
PPF - GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

českyEnglish version

Inscenace Veselé paničky windsorské očekává jubilejního stotisícího diváka

Letní shakespearovské slavnosti 2013 vstupují do druhé poloviny

Divácky velmi oblíbená komedie o ženském důvtipu a hloupé mužské žárlivosti Veselé paničky windsorské, která se na Letních shakespearovských slavnostech hraje již pátým rokem, přivítá v těchto dnech svého stotisícího diváka. A není divu, skvělé režijní pojetí Jiřího Menzela, výborné herecké obsazení a překlad Martina Hilského jsou silnými atributy a zájem diváků o návštěvu představení neopadá, ba naopak. „Stotisícího návštěvníka přivítáme pravděpodobně na některé z repríz v týdnu od 12. srpna, kdy Veselé paničky windsorské uvádíme na naší letní scéně v Lichtenštejnském paláci v Praze na Malostranském náměstí. Každý návštěvník „Paniček“ má tak potenciální možnost stát se tím stotisícím a získat zajímavé ceny,“ říká umělecký ředitel slavností Libor Gross.

Veselé paničky windsorské, Simona Stašová (paní Pažoutová),  Bolek Polívka (Falstaff), zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Viktor Kronbauer Veselé paničky windsorské, Bolek Polívka (Falstaff), Jaromír Dulava (Brouzdal), zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Viktor Kronbauer Veselé paničky windsorské, Eva Režnarová (paní Brouzdalová), Bolek Polívka (Falstaff), Simona Stašová (paní Pažoutová), zdroj: © ... Veselé paničky windsorské, Michal Novotný (Tintítko), Bolek Polívka (Falstaff),, zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Viktor Kronbauer

VESELÉ PANIČKY WINDSORSKÉ v Praze od 10. srpna

V hlavních rolích se představí Simona Stašová jako paní Pažoutová a Bolek Polívka v roli rytíře Jana Falstaffa. „Nejvíc se těším na Bolka Polívku, který mne, ale hlavně diváky, dokáže pokaždé spolehlivě rozesmát,“ říká Simona Stašová. I další herecké obsazení nenechává nikoho na pochybách, proč patří tato hra k stabilně nejoblíbenějším. V dalších rolích se představí Jaromír Dulava, Jaroslav Satoranský, Rudolf Jelínek, Eva Režnarová nebo Jan Přeučil. Veselé paničky windsorské se hrají na obou scénách Letních shakespearovských slavností v Praze, a to 10. – 16. 8. v Lichtenštejnském paláci (HAMU) a 18. – 23. 8. na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

A na co dalšího se ještě mohou těšit návštěvníci Letních shakespearovských slavností během srpna a září? Do 16. 8. se hraje velmi úspěšná hra Richard III. s Jiřím Langmajerem a Klárovou Issovou v hlavních rolích (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu). Závěrečná představení budou opět patřit letošní premiéře Sen noci svatojanské v režijním zpracování tandemu SKUTR, s Davidem Prachařem v dvojroli Theseuse a Oberona a Vandou Hybnerovou v rolích Hyppolity a Titanie. (25. 8. – 7. 9. Nejvyšší purkrabství Pražského hradu).

Vstupenky na jednotlivá pražská představení se pohybují v cenovém rozmezí od 250 do 990 Kč a jsou k dostání v síti Ticketportal nebo přímo na pokladnách obou scén (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu a Lichtenštejnský palác na Malostranském náměstí). Pokladny jsou otevřeny od 15:00 do 21:00 a to vždy pouze v den, kdy se hraje. Začátky představení jsou obvykle ve 20:30 hodin.

Generálním partnerem Letních shakespearovských slavností je skupina PPF.

Mediálními partnery jsou: Právo, rádio Impuls, TV Prima, novinky.cz, Mladá fronta, E15, Euro, scena.cz, rádio Rock Zone, Vlasta, Story.


>

Nepodarilo se zjistit informace o souboru.
Opakujte prosim pokus pozdeji, nebo kontaktujte spravce: mrazek@msystem.cz