Slavnosti se letos Líbily moc

tisková zpráva, 3. záží 2023

Úspěšný ročník Letních shakespearovských slavností zakončila v sobotu 2. září v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu komedie Jak se vám líbí. Populární divadelní festival, jehož generálním partnerem je skupina PPF, potěšil tradičně desítky tisíc diváků v oblíbených destinacích v Česku i na Slovensku.

Vyprodáno

Slavnosti letos představily 4 premiéry. Slavnostní začátek patřil inscenaci Jakuba Nvoty JAK SE VÁM LÍBÍ. Následoval večer profesora Hilského NA SCÉNĚ MARTIN HILSKÝ, pražskou premiéru měl bratislavský HAMLET a poslední novinkou byla inscenace ROMEO AND JULIET v podání Prague Shakespeare Company. Festival se jako obvykle konal ve 4 městech, na Pražském hradě se po šestileté odluce konečně vrátil na oblíbené Nejvyšší Purkrabství. Přestože meteorologické předpovědi pořadatele často zneklidňovaly, měly letos Slavnosti na počasí spíše štěstí. Z plánovaných 139 představení se jich odehrálo 130, pro zdravotní indispozici Bolka Polívky byly zrušeny Veselé paničky windsorské, z důvodu nepříznivého počasí se neodehrálo 1 představení v Praze.

Repertoár tvořilo 13 titulů a většina představení byla ve všech městech brzy vyprodána. Na Letní shakespearovské slavnosti 2023 zavítalo téměř 90.000 diváků, z toho 41.114 v Praze, 14.200 v Brně, 18.380 v Ostravě a 15.351 Bratislavě.

Děkujeme

„Je za námi krásná sezóna. Povedly se 4 novinky, které diváky bavily a o které byl i mimořádný zájem. Z toho máme ohromnou radost. A ještě z jedné věci máme ohromnou radost. Vrátili jsme se konečně na Nejvyšší purkrabství, kam Slavnosti patří. To myslím potěšilo úplně každého. Jsme velice vděčni za podporu všem, v čele s naším generálním partnerem skupinou PPF. Děkujeme. A přání na další sezónu? Ať prší až po půlnoci,“ dodává s úsměvem umělecký ředitel Letních shakespearovských slavností Libor Gross.

Partneři Letních shakespearovských slavností 2023

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, FREKVENCE 1, NOVA

Partneři: HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, LAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, URBANLUXOREA HOTELS & RESORTS

Mediální partneři: iGLANC, VLASTA, NOVINKY.CZ, SCENA.CZ

Spolupořadatelé: KANCELÁŘ PREZIDENTA REPUBLIKY, SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU, HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1


Ticketmaster
oficiální prodejce vstupenek
nejčastější dotazy
  help.ticketmaster.cz
   775 178 168 (po-pá 9:00-17:00)
PRODEJNÍ MÍSTA TICKETMASTER

NEPŘEHLÉDNĚTE

ZRUŠENÁ PŘEDSTAVENÍ LSS V SEZÓNĚ 2023 V ČR

3. 9. 2023 (TZ) Slavnosti se letos Líbily moc

Díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského najdete v nakladatelství ATLANTIS.

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: