ukončit historii

Tisková zpráva, 24. dubna 2019

Dnes začíná předprodej Letních shakespearovských slavností

Od středy 24. dubna (10:00) jsou na stránkách www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal v prodeji vstupenky na nejpopulárnější divadelní přehlídku. Jejím generálním partnerem je skupina PPF, která Slavnosti podporuje úctyhodným 20. rokem. Letos se diváci dočkají hned čtyř premiér a na programu nebudou chybět ani oblíbené inscenace z předchozích ročníků.

Když Pohádka, tak Zimní

Největší shakespearovský svátek pod širým nebem, který každoročně navštíví asi 90 tisíc diváků, se letos koná od 25. června do 6. září. Na jaké novinky se diváci mohou těšit? Festival zahájí premiéra Zimní pohádky na Pražském hradě. Pozdní hra slavného britského dramatika odráží jeho celoživotní zkušenost a je plná protikladů – komedii střídá drama, lásku nenávist a zoufalství naděje. Režie se ujal Pavel Khek. Do hlavních rolí pohádkového příběhu obsadil Martina Hofmanna (alternuje Michal Isteník), Veroniku Arichtevu, Alenu Mihulovou, Petru Špalkovou či Sašu Rašilova.

Další pražskou premiérou bude tragédie Othello v podání Prague Shakespeare Company, která potěší všechny milovníky klasiky v originále (hrát se bude s českými titulky).

Ostravské Zkrocení a Verona v Bratislavě

Slavnostmi ožije nejen Praha, ale i Ostrava, Brno a Bratislava. Ty ostravské otevře 15. července premiéra temperamentní komedie Zkrocení zlé ženy, kterou režisér Vojtěch Štěpánek doplnil svižným rytmem balkánské dechovky. Vzpurnou a prostořekou Katku si vychutná Kristýna Leichtová, v dalších rolích uvidíte Josefa Kalužu, Tomáše Savku či Izabelu Firlovou.

Slavnosti v Brně odstartuje 17. července komedie Veselé paničky windsorské, historicky vůbec nejúspěšnější představení. V hlavních rolích již jedenáct let (!) excelují Bolek Polívka, Simona Stašová a Eva Režnarová.

V Bratislavě začíná program 5. července tragédií Romeo a Julie v režii Dodo Gombára. V titulních rolích milenců z Verony se představí Mária Schummerová a David Hartl.

Praktické informace v kostce

Vstupenky jsou v prodeji od 24. dubna na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal. Představení začínají ve 20:30. Kompletní informace o letošním ročníku naleznete na www.shakespeare.cz.

Partneři

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, RÁDIO IMPULS, PRIMA

Partneři: STRABAG, HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, FILMSERVICELAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, ERPET, URBANLUX – VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR CROCS PRO ČR A SR

Mediální partneři: GLANC, STORY,  TÝDENÍK KVĚTY, ROCK ZONE, NOVINKY.CZiPRIMA, SCENA.CZ


PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností