ukončit historii

Tisková zpráva, 6. srpna 2018

Letní shakespearovské slavnosti: Poslední šance vidět SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ a ROMEA A JULII

I ty nejhezčí věci jednou končí. Derniéra letos čeká komedii SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ i tragédii ROMEO A JULIE. Dvě mimořádně oblíbená představení posledních ročníků Slavností spojuje nezaměnitelný rukopis režijního dua SKUTR a bylo by velká škoda nechat si je ujít.

Trocha erotiky a spousta smíchu

Martinu Kukučkovi a Lukáši Trpišovskému alias dvojici SKUTR se podařilo nemožné: patří k nejprogresivnějším, ale zároveň i divácky nejoblíbenějším divadelním režisérům v Česku. Jejich hravé inscenační pojetí neodmyslitelně patří i k Letním shakespearovským slavnostem, překvapivé vizuální zpracování s důrazem na hudbu a tanec si u publika Slavností našlo spoustu fanoušků.

První srpnová derniéra, jemnou erotikou prošpikovaná svatební crazy komedie SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ, zaujala publikum jevištní originalitou i mimořádnými hereckými výkony. Hlavní dvojrole si vychutnávají David Prachař a Vanda Hybnerová, v dalších rolích můžete vidět Hanu Vagnerovou, Martina Písaříka, Zuzanu Stavnou, Josefa Poláška, Marka Daniela či Václav Koptu. Nejslavnější shakespearovská komedie vás provede vývojem partnerského vztahu, prvotní fází romantické zamilovanosti počínaje a cynismem a manželskou krizí konče. SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ si můžete užít od 8. srpna na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí.

Když se zamiluje Julie

Derniéry se na konci srpna dočká i ROMEO A JULIE. Slavný příběh nenaplněné lásky mladých milenců z Verony má přesah do jakékoliv doby a společenského uspořádání a v podání SKUTRu jde navíc o představení plné poetiky, scénických překvapení a citlivého hudebního doprovodu. Počáteční sen mladé lásky okořeněný bezstarostností a humorem se rychle změní v noční můru a finále v hrobce přinese pořádnou dávku napětí. V hlavních rolích se představí Tereza Voříšková a Jan Sklenář, dále uvidíte Danu Batulkovou, Lenku Krobotovou, Jana Cinu či Sašu Rašilova. Hrát se bude od 24. srpna v Královské zahradě Pražského hradu.

Praktické informace

Letní shakespearovské slavnosti se opět konají v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. V Praze se odehrají na dvou scénách. V Královské zahradě Pražského hradu před Míčovnou a na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí.

Vstupenky na pražská představení je možné zakoupit na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal. Představení začínají ve 20:30.

Partneři slavností

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Partner premiérové inscenace: STRABAG

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, RÁDIO IMPULS, PRIMA

Partneři: HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, AGENTURA CZECHTOURISM, MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJLAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, ERPET, URBANLUX – VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR CROCS PRO ČR A SR

Mediální partneři: GLANC, STORY,  TÝDENÍK KVĚTY, ROCK ZONE, NOVINKY.CZiPRIMA, SCENA.CZ

Spolupořadatelé: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1, SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU

Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK.

Skupina PPF

Dlouholetým generálním partnerem festivalu je skupina PPF. Firmy patřící do skupiny PPF a její akcionáři přispívají institucím i jednotlivcům na projekty z oblasti vzdělávání, podpory zdraví a kultury. Díky finančním příspěvkům PPF tak žije řada kulturních projektů, například Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, Letní shakespearovské slavnosti, festival umění v pražských galeriích Týden umění nebo pražské výstavní prostory Ateliér Josefa Sudka a Galerie Václava Špály. PPF rovněž spravuje zřejmě největší soukromou sbírku české a slovenské fotografie a rozsáhlou sbírku obrazů. Poprvé bude ucelený reprezentativní výběr ze sbírky PPF k vidění v Oblastní galerii Liberec od 21. června do 30. září 2018. Zvuk orchestru České filharmonie obohatilo šest strunných hudebních nástrojů, které PPF předala České filharmonii do užívání. Prostřednictvím dceřiné společnosti CETIN je PPF technologickým partnerem světoznámého hudebního festivalu Pražské jaro.

www.ppf-art.cz

Rodinná nadace zakladatele PPF Petra Kellnera a jeho ženy Renáty – Nadace The Kellner Family Foundation – se věnuje především aktivitám z oblasti vzdělávání. Klíčovými projekty, do nichž směřuje největší část zhruba z 90 mil. Kč, které Nadace každoročně rozdělí, jsou sociální stipendia studentům osmiletého gymnázia Open Gate, finanční granty z projektu Univerzity na úhradu školného nebo životních nákladů spojených se studiem vysoké školy a prostředky pro realizaci projektu Pomáháme školám k úspěchu ve veřejných základních školách.

www.kellnerfoundation.cz

Vstupenky na Letní shakespearovské slavnosti koupíte zde


ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ODHLÁŠENÍ Z NEWSLETTERU

PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností