Na Slavnosti zavítají hosté: nezkrotná žena, kouzelný sen i kultovní milenci Romeo a Julie

tisková zpráva, 7. srpna 2023

Letní shakespearovské slavnosti se svižně přelévají do druhé části léta. Během srpna uvítají na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí hostující představení z ostravského PaS de Theatre a Prague Shakespeare Company, ale i domácí inscenaci Zimní pohádky. Pokračují tak ve své více než třicetileté tradici uvádění nestárnoucích příběhů pro všechny milovníky Shakespeara i divadla obecně, také letos za podpory generálního partnera, skupiny PPF.

Bianku by chtěl každý, Katku ale ne!

15. a 16. srpna přivítáme na HAMU divadelní dobrodružství jménem Zkrocení zlé ženy, které nás zavede do světa plného krásných zmatků. Milostný trojúhelník, opilý žebrák a skvělá herecká společnost vtáhne do světa dynamické komedie. Ta nabízí výborné herecké výkony v čele s Kristýnou Leichtovou a Josefem Kalužou, doprovázenými dalšími talentovanými herci, jakými jsou Albert Čuba, Vladimír Polák, Izabela Vydrová nebo Jiří Sedláček.

Magické kouzlení

Shakespearův klenot, Sen noci svatojánské, zahrajeme 17. a 18. srpna. Přenese diváky do magického lesa, kde se proplétají osudy mladých milenců, vládců a kouzelných bytostí. Skrze lásku, touhy, žárlivost a zlobu nám hra představí paletu lidských emocí. Sen režírovala Adéla Laštovková Stodolová a v hlavních rolích uvidíte Tomáše Dastlíka a Zuzanu Říčařovou.

Neexistuje větší klasika

Jedním z klíčových okamžiků letošních slavností bude i premiérové uvedení největšího milostného příběhu všech dob, Romea a Julie, a to v anglickém provedení a s českými titulky. Prague Shakespeare Company, pod vedením uměleckého ředitele a režiséra Guye Robertse, představí svou novinku nadčasového Shakespearova díla pouze v jediném večeru, 19. srpna.

Kde je pravda?

Zbývající termíny má na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí zarezervovány od 23. srpna Zimní pohádka. Diváci budou svědky dramatických i komediálních situací v příběhu zničující žárlivosti, naděje i zázraků., Inscenace režírovaná Pavlem Khekem se může pochlubit skvělým obsazením v čele s Martinem Hofmannem, Michalem Isteníkem, Veronikou Arichtevou, Petrou Špalkovou, Sašou Rašilovem nebo Alenou Mihulovou.

Vstupenky máme, ale kolik?

Letní shakespearovské slavnosti 2023 se konají v Praze (kromě Nejvyššího purkrabství také na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí), Brně, Ostravě a Bratislavě. Doporučujeme všem zájemcům o Slavnosti na nic nečekat a koupit si vstupenku dříve, než bys řekl září! Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách festivalu www.shakespeare.cz nebo v prodejní síti www.ticketmaster.cz. Aktuality a zajímavosti nabízí Instagram a Facebook.

Partneři Letních shakespearovských slavností 2023

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, FREKVENCE 1, NOVA

Partneři: HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, LAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, URBANLUXOREA HOTELS & RESORTS

Mediální partneři: iGLANC, VLASTA, NOVINKY.CZ, SCENA.CZ

Spolupořadatelé: KANCELÁŘ PREZIDENTA REPUBLIKY, SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU, HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1


Ticketmaster
oficiální prodejce vstupenek
nejčastější dotazy
  help.ticketmaster.cz
   775 178 168 (po-pá 9:00-17:00)
PRODEJNÍ MÍSTA TICKETMASTER

NEPŘEHLÉDNĚTE

ZRUŠENÁ PŘEDSTAVENÍ LSS V SEZÓNĚ 2023 V ČR

3. 9. 2023 (TZ) Slavnosti se letos Líbily moc

Díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského najdete v nakladatelství ATLANTIS.

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: