Letní oslava divadla v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu je v plném proudu. Konec července patří svěží Bouři, srpen pak Hamletovi s krvavým Macbethem.

tisková zpráva, 19. července 2023

Nejvyšší purkrabství je opět dějištěm Letních shakespearovských slavností, jejichž generálním partnerem je skupina PPF. Festival uvede v následujících týdnech tři výjimečné hry slavného Williama Shakespeara. Ty přinesou zábavu v jejích nejrozmanitějších formách.

Magie, láska a dobrodružství

Úspěšnou hrou festivalu je Bouře, magická komedie plná lásky, iluze a neobyčejných zázraků, která je na repertoáru od 24. července. Překrásná pozdní hra Williama Shakespeara se odehrává na neznámém ostrově, kam režijní dvojice SKUTR přenáší divákům vizuálně působivou podívanou dotýkající se věčných témat, která Shakespeara zajímala po celý jeho život. Inscenace ukáže, jak lze snít a žít s naprostou svobodou, zatímco se propojují niterné pocity s pohádkovou atmosférou.  Hrají Eliška Křenková, David Prachař, Josef Polášek, Marek Daniel, Zdeněk Piškula a další.

Dramatický souboj myšlenek a osudu

3. srpna vstoupí na scénu jedna z nejtíživějších Shakespearových tragédií, Hamlet, propojující rodinná dramata s těmi politickými. Jaroslav Plesl se zhostil hlavní role v režii Michala Vajdičky a společně přenesou diváky do nitra Hamletovy duše, která bojuje s vlastním svědomím a hledá spravedlnost. Plesl spolu s Hynkem Čermákem a Lenkou Vlasákovou vytvářejí atmosféru plnou napětí, tíživých emocí, ale i překvapivého humoru

Temnota, vášeň a tragédie

Od 11. srpna pak Hamleta na purkrabství vystřídá Macbeth, pravděpodobně nejtemnější příběh z pera Williama Shakespeara. Hluboký středověk v legendami opředeném Skotsku posloužil jako inspirace pro tragédii o touze po moci, která způsobuje katastrofu. Režisér Jakub Krofta přináší divákům temnou atmosféru a provokativní otázky, které se dotýkají lidské povahy a současné společnosti. Inscenace nabízí neuvěřitelně intenzivní zážitek, který ukáže, jak mocná a zároveň zrádná může být lidská touha po moci. V obsazení se setkáte s Markem Němcem, Lenkou Krobotovou, Davidem Matáskem, Filipem Kaňkovským, Tomášem Měcháčkem, Václavem Vašákem, Klárou Issovou a dalšími.

Kolik vstupenek máš, tolikrát jsi divákem

Letní shakespearovské slavnosti 2023 se konají v Praze (kromě Nejvyššího purkrabství také na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí), Brně, Ostravě a Bratislavě. Doporučujeme všem zájemcům o Slavnosti na nic nečekat a koupit si vstupenku dříve, než bys řekl sláva! Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách festivalu www.shakespeare.cz nebo v prodejní síti www.ticketmaster.cz. Aktuality a zajímavosti nabízí Instagram a Facebook.

Partneři Letních shakespearovských slavností 2023

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, FREKVENCE 1, NOVA

Partneři: HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, LAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, URBANLUXOREA HOTELS & RESORTS

Mediální partneři: iGLANC, VLASTA, NOVINKY.CZ, SCENA.CZ

Spolupořadatelé: KANCELÁŘ PREZIDENTA REPUBLIKY, SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU, HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1


Ticketmaster
oficiální prodejce vstupenek
nejčastější dotazy
  help.ticketmaster.cz
   775 178 168 (po-pá 9:00-17:00)
PRODEJNÍ MÍSTA TICKETMASTER

NEPŘEHLÉDNĚTE

ZRUŠENÁ PŘEDSTAVENÍ LSS V SEZÓNĚ 2023 V ČR

3. 9. 2023 (TZ) Slavnosti se letos Líbily moc

Díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského najdete v nakladatelství ATLANTIS.

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: