Krutovládce dořádil!

tisková zpráva, 5. září 2022

Naposledy v letošním roce rozehrál v pátek 2. září svou krvavou hru Macbeth a zakončil tak další úspěšný ročník Letních shakespearovských slavností. Populární divadelní festival, jehož generálním partnerem je skupina PPF, navštívilo téměř 100.000 diváků, a ti byli nadšeni.

Vynikající návštěvnost

Ročník, který přinesl 4 premiéry, a který se konal ve svých tradičních 5 destinacích, provázelo relativně pěkné počasí. Nevyvarovalo se však nezbytných letních bouří a nachystalo i pár dramatičtějších chvilek. A tak se také letos několik hracích večerů muselo pro nepříznivé počasí zrušit. Přesto bylo odehráno 141 představení, jež dohromady vidělo 98.158 diváků, z toho asi polovina v Praze (Brno 15.500, Ostrava 16.925, Bratislava 17.120 a Praha 48.613).

Sázka na Macbetha

Na programu bylo 13 titulů. Novinkami byly Sen noci svatojánské, Hamlet, Koncert pro Mr. Shakespeara, a celou premiérovou plejádu odstartoval Macbeth. „Inscenovali jsem Macbetha s určitým napětím a zvědavostí, jak náš divák zareaguje, protože žijeme v dobrodružné době. Ukázalo se ale, že toto rozhodnutí bylo dobré, a že se režiséru Jakubu Kroftovi podařilo narežírovat a postavit drama, jež zaujme, z nějž mrazí, ale dokáže i pobavit. Macbeth se stal velice rychle hitem a zájem o vstupenky byl mimořádný,“ říká umělecký ředitel Slavností Libor Gross, a s úsměvem dodává, že to navíc Marku Němcovi a Lence Krobotové, alias Macbethovým, velice slušelo.

Děkujeme a za rok na viděnou

Pořadatelé upřímně děkují všem za velký zájem a těší se na příští sezónu. Zda bude premiéra na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu nechce již nikdo slibovat, ale všichni upřímně věří, že ano.

Partneři Letních shakespearovských slavností 2022

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, CETIN

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, FREKVENCE 1, NOVA

Partneři: STRABAG, HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, FILMSERVICE, LAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, URBANLUX – VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR CROCS PRO ČR A SR, OREA HOTELS & RESORTS

Mediální partneři: GLANC, VLASTA, NOVINKY.CZ, SCENA.CZ

Spolupořadatelé: SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU, HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1


Lov na losa / situační komedie. Hrají: Jana Polášková, Petra Horváthová, Saša Rašilov, Marek Daniel a Ladislav Hampl

NEPŘEHLÉDNĚTE

Díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského najdete v nakladatelství ATLANTIS.

Zrušená představení v sezóně 2022.

PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností
Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: