ukončit historii

Tisková zpráva, 11. května 2017

Letní shakespearovské slavnosti 2017: Předprodej v Praze začíná!

Od pondělí 15. května budou mít diváci možnost zakoupit si vstupenky na všechna pražská představení Letních shakespearovských slavností. Novinkou programu je Hamlet, který 27. června slavnostně otevře nový hrací prostor před Míčovnou v Královské zahradě Pražského hradu.

Vstupenky, o které je každoročně vysoký zájem, budou v prodeji od 15. 5. (9:00) na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal. Organizátoři Slavností doporučují po zkušenostech z předcházejících let pořídit si vstupenky s dostatečným předstihem. Většina představení bývá vyprodaná a jejich kapacitu není bohužel možné dále navyšovat.

Kromě letošní novinky bude pro diváky jistě atraktivní také prostředí, ve kterém se podstatná část letošních Slavností odehraje. „Hledali jsme ve spolupráci se Správou Pražského hradu novou vhodnou lokalitu, neboť Nejvyšší purkrabství, které je tradičním dějištěm Slavností, prochází plánovanou rekonstrukcí. Dočasným útočištěm se tak pro nás stává nádherné místo v Královské zahradě, konkrétně prostor před Míčovnou. Po ukončení rekonstrukce se na Purkrabství shakespearovské inscenace vrátí, a i z tohoto důvodu může být představení zhlédnuté v Královské zahradě unikátním zážitkem,“ říká Libor Gross, umělecký ředitel Letních shakespearovských slavností. Druhá pražská scéna se naopak nemění, i letos divácky oblíbené inscenace přivítá Letní scéna Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí.

Jaroslav Plesl, Hynek Čermák, Lenka Vlasáková či Veronika Khek Kubařová s Veronikou Mackovou již intenzivně s režisérem Vajdičkou zkouší obrazy připravované inscenace Hamlet. Z dalších her se letos na repertoáru mj. představí Romeo a Julie s Terezou Voříškovou a Janem Sklenářem, Večer Tříkrálový s Marií Doležalovou, Václavem Koptou a Milanem Šteindlerem, nebudou chybět Veselé paničky windsorské, ostravská Komedie omylů či bratislavský Othello. A těšit se můžeme i na Poctu Shakespearovi s Janem Třískou.

Podrobné informace a aktuální fotografie z první čtené zkoušky Hamleta naleznete na www.shakespeare.cz.

Představení začínají obvykle ve 20:30 hodin.

Generálním partnerem festivalu je investiční skupina PPF. Firmy patřící do skupiny PPF a její akcionáři přispívají jednotlivcům i institucím na projekty z oblasti vzdělávání, podpory zdraví a kultury. Díky finančním příspěvkům PPF tak žije řada kulturních projektů, například Divadlo Járy Cimrmana, Letní shakespearovské slavnosti nebo pražské výstavní prostory Ateliér Josefa Sudka a Galerie Václava Špály. PPF rovněž spravuje zřejmě největší soukromou sbírku české fotografie a rozsáhlou sbírku obrazů. Zvuk orchestru České filharmonie obohatilo šest strunných hudebních nástrojů, které PPF předala České filharmonii do užívání. Prostřednictvím své dceřiné společnosti CETIN je PPF generálním partnerem světoznámého hudebního festivalu Pražské jaro. Rodinná nadace zakladatele PPF Petra Kellnera a jeho ženy Renáty – Nadace The Kellner Family Foundation – se zaměřuje především na dlouhodobé aktivity z oblasti vzdělávání. Klíčovými projekty, do kterých směřuje největší část ze zhruba 90 mil. Kč, které každoročně Nadace rozdělí, jsou sociální stipendia pro zhruba polovinu studentů osmiletého gymnázia Open Gate, finanční granty projektu Univerzity studentům vysokých škol nebo univerzit a prostředky pro realizaci projektu Pomáháme školám k úspěchu ve veřejných základních školách.

Generální partner: investiční skupina PPF

Hlavní partneři: HOME CREDIT, O2 CZECH REPUBLIC

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, RÁDIO IMPULS, PRIMA

Spolupořadatelé: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1, SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU

Partneři: HOFFMANN A ŽIŽÁK – OFICIÁLNÍ DEALER MERCEDES-BENZ, ČEPS, KRÁLOVSKÝ PIVOVAR KRUŠOVICE, AGENTURA CZECHTOURISM, MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJLAUNDRYLAND PRAHA, HOTEL BELVEDERE PRAHA, ERPET, URBANLUX – VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR CROCS PRO ČR A SR

Mediální partneři: NOVINKY.CZ, GLANC, VLASTA, PRIMA STYLE, SCENA.CZ, ROCK ZONE, MLADÁ FRONTA, EURO

Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK.

FULLTEXT


PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností