ukončit historii

Tisková zpráva, 26. 7. 2016

Premiéra nejslavnějšího milostného příběhu všech dob, Romea a Julie, se loni stala hitem Letních shakespearovských slavností. Vzhledem k obrovskému zájmu, který u diváků vyvolala, se nyní na program Slavností vrací. Letos se mimořádná inscenace režijního tandemu SKUTR, v níž si hlavní role zahráli Tereza Voříšková a Jan Sklenář, představí nejprve v Brně, poté potěší diváky v Ostravě. V Praze se bude hrát od 2. do 20. srpna.

„Je to hra, která začíná jako hezký nezávazný erotický sen, ten se ale po smrti Tybalta změní v noční můru. Představení bude začínat za světla a kolem Tybaltovy smrti se začne stáčet k té tmě, což je divadelní efekt, který se k našemu pojetí Romea a Julie skvěle hodí,“ říká Lukáš Trpišovský, který s kolegou Martinem Kukučkou tvoří režisérskou dvojici SKUTR.

Inscenace má skvělé herecké obsazení, kromě Terezy Voříškové a Jana Sklenáře v ní excelují Naďa Konvalinková, Saša Rašilov, Lenka Krobotová, Jiří Vyorálek, Dana Batulková, Martin Sláma, Marie Poulová, Petr Vančura, Jan Cina, Jakub Gottwald, Michal Sieczkowski, Miroslav Zavičár a další.

„Bylo velmi důležité vybrat lidi, kteří jsou zajímavými typy sami o sobě. Výrazné herce do všech rolí. To bylo základní kritérium. Jsem rád, že se nám podařilo sestavit tým lidí bez kompromisů,“ komentuje výběr herců režisér Lukáš Trpišovský.

Celkovou atmosféru představení dokreslují i další osobité počiny tvůrců inscenace - scéna Jakuba Kopeckého, kostýmy výtvarnice Lindy Boráros, hudba skladatele Petra Kalába a choreografie Jana Kodeta.

Letní shakespearovské slavnosti proběhnou od 28. června do 3. září. Vstupenky jsou v prodeji na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal. Představení začínají obvykle ve 20:30 a cena vstupenek je od 290,- Kč. Kompletní informace o letošním ročníku Slavností naleznete na www.shakespeare.cz včetně aktuální fotogalerie.

Generálním partnerem festivalu je investiční skupina PPF. Firmy patřící do skupiny PPF a její akcionáři přispívají jednotlivcům i institucím na projekty z oblasti vzdělávání, podpory zdraví a kultury. Díky finančním příspěvkům PPF tak žije řada kulturních projektů, například Divadlo Járy Cimrmana, Letní shakespearovské slavnosti nebo pražské výstavní prostory Ateliér Josefa Sudka a Galerie Václava Špály. PPF rovněž spravuje zřejmě největší soukromou sbírku české fotografie a rozsáhlou sbírku obrazů. Zvuk orchestru České filharmonie obohatilo šest strunných hudebních nástrojů, které PPF předala České filharmonii do užívání. Prostřednictvím své dceřiné společnosti CETIN je PPF generálním partnerem světoznámého hudebního festivalu Pražské jaro.

PARTNEŘI LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ 2016

Generální partner: investiční skupina PPF.
Hlavní partneři: HOME CREDIT, O2 Czech Republic, ČEZ.
Hlavní mediální partneři: PRÁVO, IMPULS, PRIMA.
Partneři: BMW, KRÁLOVSKÝ PIVOVAR KRUŠOVICE, ČESKÁ POŠTA, LAUNDRYLAND PRAHA, STUDENT AGENCY, MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ, KUDYZNUDY.CZ, DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY.
Mediální partneři: Novinky.cz, Mladá fronta, Euro, Prima Style, Scena.cz, JCDecaux, Rock Zone, Glanc, Story.

Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK.

FULLTEXT


Erpet Golf Centrum
PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností