ukončit historii

Tisková zpráva, 3. 8. 2015

Divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti vstupuje do své druhé poloviny. Během měsíce srpna je na programu obou pražských scén připraveno ještě pět her z pera Williama Shakespeara a speciální večer filmové hudby Patrick Doyle – Shakespeare in Concert.

Letos naposledy si mohou diváci na scéně Nejvyššího purkrabství vychutnat komedii Zkrocení zlé ženy s Romanem Zachem a Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou, která bude mít pražskou derniéru 7. srpna. Po loňském úspěchu se z Ostravy na Pražský hrad vrací na tři srpnové večery úspěšná komedie Jak se vám líbí v režii Michala Langa. Nebude chybět, dnes již stálice Slavností, komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou a závěr měsíce pak bude opět patřit novince Romeo a Julie.

Na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí uvádíme až do 20. srpna sváteční komedii Mnoho povyku pro nic. V režii Jiřího Menzela se v příběhu plném překvapení, zvratů, pomluv a pletich divákům představí Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Petra Horváthová, Václav Jílek, Lenka Zahradnická, Radúz Mácha, Jan Révai, Pavel Nový a další. V tomto malebném prostředí se pak 21. srpna odehraje speciální koncert filmové hudby Patrick Doyle – Shakespeare in Concert. „V loňském roce u nás hostovali herci z londýnského divadla Globe s představením Hamlet. Letos se nám podařilo, opět společně s Prague Shakespeare Company a společností Film Music Prague, zajistit koncert filmové hudby skotského skladatele Patricka Doylea. Jsme rádi, že k nám osobně přijede představit svá díla, která složil pro uznávaného herce a režiséra Kennetha Branagha právě k jeho filmům se shakespearovskou tématikou,“ říká ředitel Slavností Michal Rychlý.

Patrick Doyle je známý svou prací na filmech jako Jindřich V., Rozum a cit, Hamlet, Gosford Park, Harry Potter a Ohnivý pohár nebo Popelka. Byl dvakrát nominován na Oscara a získal také dvě nominace na Zlatý glóbus. Sám o svém pražském vystoupení říká: „Je to obrovská čest být součástí Letních shakespearovských slavností, u jejichž zrodu stál i Václav Havel. Pozvání, abych se letošního ročníku zúčastnil, jsem přijal s radostí a okamžitě“. Diváci se mohou těšit na hudební ukázky z filmů Hamlet, Jindřich V., Jak se vám líbí, Marná lásky snaha nebo Mnoho povyku pro nic. Orchestr PKF – Prague Philharmonia a Kühnův smíšený sbor bude řídit James Shearman, dvorní dirigent Patricka Doylea. Na programu jsou také vystoupení herců Prague Shakespeare Company, kteří společně s hercem Karlem Heřmánkem a dalšími hosty přednesou slavné filmové repliky. Skladby doprovodí světelné efekty a velkoplošné projekce.

Letní shakespearovské slavnosti, jejichž generálním partnerem je již šestnáctým rokem skupina PPF, se konají v Praze do 5. září. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. Představení začínají obvykle ve 20:30. 

Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách vstupenek a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz.

Ilustrační foto ke stažení naleznete ve Fotogalerii.

Generálním partnerem festivalu je skupina PPF.
Hlavní partneři: HOMECREDIT, O2, ČEZ.
Hlavní mediální partneři: PRÁVO, IMPULS, PRIMA.
Partneři: BMW, KRÁLOVSKÝ PIVOVAR KRUŠOVICE, ČESKÁ POŠTA, LAUNDRYLAND PRAHA, STUDENT AGENCY, CZECHTOURISM.
Mediální partneři: Novinky.cz, Mladá fronta, E15, Euro, Prima Style, Scena.cz, JCDecaux, Rock Zone, Květy, Story.
Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK.

Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti Ticketportal.
Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti TICKETPORTAL

FULLTEXT