LETNÍ SHAKESPEAROVSKÉ SLAVNOSTI


Myšlenka shakespearovských slavností vznikla v průběhu roku 1990, kdy prezident Václav Havel vyzval k oživení Pražského hradu a jeho přiblížení Pražanům i návštěvníkům našeho hlavního města. Dal tim podnět k řadě do té doby na Hradčanech neobvyklých kulturních a společenských akcí. Brzy poté se sem návstěvníci Pražského hradu naučili chodit na dobré divadlo.

Letošni ročnik Letních Shakespearovských slavností navazuje na rostoucí uroveň z předchozích let a do repertoáru zařadil jednu z nejkrásnějších komedií Zkrocená zlé ženy v režii Vladimíra Strniska s českým a slovenským hereckým obsazením. Česko - slovenský scénař je společným dílem překladatelů Martina Hilského a Lubomíra Feldeka.

Slavnosti dále budou pokračovat hostováním londýnského souboru A and BC Theatre company, který se představí dramatickým dílem Bouře (The Tempest). Na pozvání tohoto souboru se podílela Britská rada při britském velvyslanectví v Praze. Hostem letošního ročníku bude i japonský mim a loutkoherec Nuriyuki Sawa se svým originálním ztvárněním Macbetha a divadelní sdružení CD 94 s představením Bouře v režii Michala Langa.

Nejvyšši purkrabství Pražského hradu, Praha 1. července - 9. září 2000



Realizační tým Letních shakespearovských slavností 2000:

Ředitel:
Michal Rychlý
Producenti:
Evžen Hart, Daniel Bartek, Alexej Pyško
Tajemnice:
Dagmar Zavadilová
Produkce:
Veronika Tupáčková
Divadelní produkce:
Libor Gross
Zpracování reklamní kampaně:
BBK D´ARCY
Public relations LSS:
Zdeněk Kučera (Negrelli p.r.)
Pořádá:
agentura Schok ve spolupráci se Správou Pražského hradu a Hlavním městem Praha


Vstupenky jsou k dispozici v prodejní síti Ticket Pro a Bohemia TICKET INTERNATIONAL TRAVEL SERVICE a v pokladně v místě konání predstavení.

Informace o vstupenkách a rezervace: Veronika Tupáčková, tel. 0603-304 764
Informace o LSS 1999: Echo Line 1051 nebo na internetové adrese www.shakespeare.cz


 
ZPÁTKY
NÁSLEDUJÍCÍ STRÁNKA