V roli mecenáše: Česká pojišťovna (Ivan Kočárník)

 

Jenom zasvěcení vědí, že první dějství vztahu České pojišťovny k divadlu se odehrálo už před více než sto lety. Tehdy její předchůdkyně – První česká vzájemná pojišťovna – pojistila stavbu Národního divadla a po požáru v roce 1881 vyplatila náhradu škody na tehdejší dobu v závratné výši – 297 869 zlatých. Bez této podpory by naše zlatá kaplička sotva mohla být obnovena v tak krátkém čase.

Blízký vztah České pojišťovny k divadlu trvá od té doby dodnes. Dokládá to například financování obnovy fondu dekorací unikátního barokního divadla na zámku v Českém Krumlově nebo vytvoření zázemí pro studio Ypsilon v budově České pojišťovny v pražské Spálené ulici.

 

 
         
 
Ivan Kočárník
 

Zatím posledním dějstvím je sponzorování Letních shakespearovských slavností. Česká pojišťovna totiž sází na kvalitu, a proto se po úspěchu loňské premiérové inscenace Macbeth, kterou shlédlo na třicet tisíc diváků, rozhodla stát generálním sponzorem Letních shakespearovských slavností i letos. A výběr titulů slibuje opět divadelní lahůdky. Nechte se bavit a dojímat nestárnoucími díly velkého anglického dramatika. Navíc v tak mimořádném prostředí, jakým je Nejvyšší purkrabství Pražského hradu.

Přeji vám při návštěvě Letních shakespearovských slavností 1999 krásné zážitky.

Ivan Kočárník
předseda představenstva
Česká pojišťovna a.s.

 

 
         
 
navigace
 
další stránka Úvodní Stránka předchozí stránka