HAMLET (SK), William Shakespeare

PRAŽSKÁ PREMIÉRA LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ 2023

Hra je uváděna ve slovenštině.

Hamletův příběh se odvíjí vždy stejně, a přesto jinak. Každý, kdo k jednomu ze Shakespearových nejslavnějších textů přistupuje, v něm zanechá něco ze sebe samého. Na začátku Hamleta stvořil Shakespeare otázku a do ticha za koncem jeho osobní tragédie na nás čeká ještě víc otázek než na začátku. Otázky zrcadlí další otázky, a tak hra nemůže nikdy skončit. Jak odporovat zlu? Být, či nebýt? Co dělat? Jak to dělat? Má vůbec smysl něco dělat?

Hamlet je fascinující hra svou strukturou – je to opravdu da Vinciho kód, kde všechno se vším souvisí. Spojuje se v ní politická tragédie s rodinnou, jedno ovlivňuje druhé. Tragédie myšlenek a činů. Mladý dánský princ se vrací ze studií na pohřeb svého otce. Místo na trůně a po boku královny (jeho matky) už patří jeho strýci. Kdo je Hamlet? Přecitlivělý a rozmazlený syn, hloubavý intelektuál, nebo nesmiřitelný mstitel? Náš Hamlet je hledačem pravdy v dnešní rozervané a pokřivené době. Ukazuje se, že odhalení křivdy a usvědčení není to nejtěžší, nejtěžší je při tom neztratit sám sebe.

Příběh o šílenství v šílené době, která nám velmi připomíná dobu, ve které žijeme i my. Kde leží hranice lidského svědomí, odvaha postavit se zlu a síla vzít nápravu do vlastních rukou? Je možné zachovat si uprostřed špíny čistý štít? A může při tom přežít láska? Hra o tom, zda je víc žít, než pouze být…

Ľuboš Kostelný (Hamlet) získal ocenění slovenských divadelníků DOSKY v kategorii nejlepší mužský herecký výkon sezony 2021/2022.


Fotogalerie představení Hamlet (SK)

Termíny představení - program

William Shakespeare

Hamlet (SK)

Překlad
Ľubomír Feldek, Martin Hilský
Režie
Pavel Khek
Scéna
Pavol Andraško
Kostýmy
Alexandra Grusková
Hudba
Róbert Mankovecký
Pohybová spolupráce
Ján Ševčík
Kreativní producentka
Janka Zednikovičová

OBSAZENÍ

HAMLET
Ľuboš Kostelný
CLAUDIUS
Marek Majeský
GERTRUDA
Tereza Kostková / Henrieta Mičkovicová
POLONIUS
Alexander Bárta
OFÉLIE
Barbora Palčíková
LAERTES
Adam Jančina
HORATIO
Tomáš Vravník
ROSENCRANTZ, HROBAŘ, HEREC
Norman Šáro
GUILDENSTERN, HROBAŘ, HEREC
Martin Kochan
OSRIK
Jaroslav Kysel

Jednotlivé postavy mohou být alternovány i více herci.

Ticketmaster
oficiální prodejce vstupenek
nejčastější dotazy
  help.ticketmaster.cz
   775 178 168 (po-pá 9:00-17:00)
PRODEJNÍ MÍSTA TICKETMASTER

NEPŘEHLÉDNĚTE

ZRUŠENÁ PŘEDSTAVENÍ LSS V SEZÓNĚ 2023 V ČR

3. 9. 2023 (TZ) Slavnosti se letos Líbily moc

Díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského najdete v nakladatelství ATLANTIS.

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: