ukončit historii

Tisková zpráva, 25. 6. 2015

Premiérou nejslavnější tragédie Williama Shakespeara Romeo a Julie v inscenaci režijního tandemu SKUTR dnes začínají Letní shakespearovské slavnosti. Během léta mohou diváci shlédnout celkem osm her z pera slavného anglického dramatika a ojedinělý orchestrální koncert filmové hudby Patrick Doyle – Shakespeare in Concert

Na scéně Nejvyššího purkrabství Pražského hradu budou kromě letošní premiéry Romeo a Julie uváděny komedie Sen noci svatojánské s Vandou Hybnerovou a Davidem Prachařem či Zkrocení zlé ženy s Romanem Zachem a Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou. Tato hra bude mít v srpnu svou derniéru. Již sedmým rokem nebude chybět stálice Slavností Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou. Do Prahy zavítá z Bratislavy vůbec poprvé vynikající představení Večer trojkráľový alebo Čo len chcete a po loňském diváckém úspěchu se na Pražský hrad vrátí na tři večery ostravská inscenace Michala Langa Jak se vám líbí.

Letní scéna Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí bude od 29. července patřit diváckému hitu minulé sezóny komedii Mnoho povyku pro nic, příběhu o lásce, intrikách a lžích v režii Jiřího Menzela. Na pátek 21. srpna připravila pořádající agentura společně s Prague Shakespeare Company a Film Music Prague ojedinělý večer filmové hudby skotského skladatele Patricka Doylea Shakespeare in Concert. Zazní zde největší hity z hollywoodských adaptací známých děl Williama Shakespeara v režii Kennetha Branagha. Orchestr PKF – Prague Philharmonia a Kühnův smíšený sbor bude řídit dvorní dirigent Patricka Doylea James Shearman a celý program doplní vystoupení herců Prague Shakespeare Company. Koncert budou doprovázet velkoplošné projekce a speciální světelné efekty. 

Letní shakespearovské slavnosti, jejichž generálním partnerem je již šestnáctým rokem skupina PPF, se konají od 25. června do 5. září v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Vstupenky na pražská představení jsou v prodeji v síti Ticketportal. Představení začínají obvykle ve 20:30 a cena vstupenek je od 290 Kč. 

Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách vstupenek a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz.

Ilustrační foto ke stažení naleznete zde: Romeo a Julie - fotogalerie

Generálním partnerem festivalu je skupina PPF.
Hlavní partneři: HOMECREDIT, O2, ČEZ.
Hlavní mediální partneři: PRÁVO, IMPULS, PRIMA.
Partneři: BMW, KRÁLOVSKÝ PIVOVAR KRUŠOVICE, ČESKÁ POŠTA, LAUNDRYLAND PRAHA, STUDENT AGENCY, CZECHTOURISM.
Mediální partneři: Novinky.cz, Mladá fronta, E15, Euro, Prima Style, Scena.cz, JCDecaux, Rock Zone, Květy, Story.
Pořadatelem Letních shakespearovských slavností je AGENTURA SCHOK.


Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti Ticketportal.
Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti TICKETPORTAL

FULLTEXT