ukončit historii
Hana Vagnerová (Hermie) a David Prachař (Theseus/Oberon), Sen noci svatojánské 2013, zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Pavel Mára
PPF - generální partner Letních shakespearovských alavností

GENERÁLNÍ PARTNER LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSTÍ

Přípravy na Letní shakespearovské slavnosti jsou v plném proudu

Dne 14. 3. 2013, Praha

Premiérou Letních shakespearovských slavností 2013 bude inscenace SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ. Režijní tým, tandem SKUTR neboli Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, již zahájil zkoušení.

Na první schůzce s herci proběhla úvodní čtená zkouška, herci se seznámili s tvůrčím týmem SKUTR, jejich představou o hře i jednotlivých postavách a převzali autorské scénáře. Ty vznikly na základě překladu našeho největšího shakespearologa a překladatele profesora Martina Hilského. Herci měli možnost vidět i první návrhy kostýmů a v digitální podobě i chystanou výtvarnou úpravu jeviště.



V hlavních rolích Snu noci Svatojánské se představí David Prachař jako Theseus a Oberon a Vanda Hybnerová si zahraje Hipollytu a Titánii. Ve hře uvidíme i filmové a divadelní herce, spolužáky z brněnského JAMU Josefa Poláška a Marka Daniela. Představitelem Egeuse a Puka bude nezaměnitelný slovenský herec s maďarskými kořeny Csongor Kassai, známý u nás především díky roli žida ve filmu Musíme si pomáhat nebo postavě Lucifera v pohádce Čert ví proč.

Nová inscenace slibuje nejen výrazné herecké obsazení, ale také výtvarně velmi zajímavou podívanou. Kromě netypické jevištní dekorace, kde se bude střídat den a noc, budou hrát svou roli i extravagantně stylizované kostýmy.

Autoři režijní podoby letošní premiéry Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský jsou odbornými asistenty na DAMU v Praze pro obory režie, dramaturgie a herectví. Za svou tvorbu získali mnoho cen, z nichž nejvýznamnější je Grand Prix na mezinárodním festivalu FIST v Bělehradě. Autorský tým SKUTR spojuje divadlo a hudbu, mnohdy se jedná o tzv. multikulturní žánr. Režírovali balet a operu, můžeme se těšit, co jejich netradiční autorský přístup přinese.




Letní shakespearovské slavnosti se i letos uskuteční na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu, a to od 25. června do 7. září. Bude se opět hrát na spřátelených open-air scénách v Praze, Brně, Ostravě a na Slovensku. Reprízována bude kromě jiného loňská úspěšná premiéra Richard III. s Jiřím Langmajerem a Klárou Issovou. Předprodej vstupenek bude zahájen v polovině dubna v síti Ticketportal. Generálním partnerem je finanční skupina PPF a pořadatelem AGENTURA SCHOK, která organizuje i řadu kulturních, společenských akcí pro přední firmy a instituce. Tiskovou zprávu, fotografie, aj. naleznete na www.shakespeare.cz.


> zpráva ke stažení zde [PDF 36 kB]14. 03. 2013

PRESS


09. 09. 2013
O víkendu skončily Letní shakespearovské slavnosti 2013. Navštívilo je přes osmdesát šest tisíc divákůPDF ]

19. 08. 2013
Inscenace Veselé paničky windsorské přivítala stotisícího divákaPDF ]

06. 08. 2013
Inscenace Veselé paničky windsorské očekává jubilejního stotisícího divákaPDF ]

11. 07. 2013
Letní shakespearovské slavnosti jsou hitem letošního létaPDF ]

17. 06. 2013
Sen noci svatojánské - o víkendu se začalo zkoušet v kostýmechPDF ]

13. 05. 2013
Premiérou hry Sen noci svatojánské odstartují letošní shakespearovské slavnostiPDF ]

22. 04. 2013
Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti 2013 v Praze začíná!PDF ]

14. 03. 2013
Přípravy na Letní shakespearovské slavnosti jsou v plném prouduPDF ]



Tiskové informace a mediální servis LSS 2013:

           Tiskové informace a mediální servis LSS 2013 - Johana a Pavel Turnerovi
Johana Turnerová  johana@turner.cz  +420 606 232 055
Pavel Turnerpavel@turner.cz+420 602 346 315
www.turner.cz

Fotografie ke stažení

Fotografie ke stažení najdete v sekci FOTOGALERIE – na vybraný obrázek klikněte 2x a rozbalí se v tiskové kvalitě. K fotografii prosím uveďte vždy kredit (popisek se jménem autora a vyfotografovaných osob je uveden nad každým snímkem), pro účely propagace festivalu je repro snímku zdarma.

Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti Ticketportal.Předprodej vstupenek v Praze exkluzivně v síti TICKETPORTAL

FULLTEXT

NEWSLETTER